Tuesday, November 10, 2009

PenGaJian MeLaYu BerSumBerKan IsLam

semua calon2 yang akan mengambil peperiksaan di Aras 1 boleh masuk ke dalam dewan. meera n kengkawan berpusu2 gerak ke pintu utama.. tempat exam meera di blok C1 tapi berada d blok A4.. patutkah begitu.. bukankah perlu ikut arahan yang diberikan itu.. ah lantak ar.. yang penting meera tau kat mane blok C1.. meera n afin pilih port yang baik ye.. x depan n x belakang n x tepi kiri kanan, center la cam tue.. meera duduk n 1st thing that i do is look the examination question..
----------------------------------------------------------------------------
BAHAGIAN A
1. Bahaskan kekuatan2 yang ada apabila Pengajian Melayu khususnya pengajian Bahasa Melayu mengambil kira sumber2 Islam daripada pelbagai aspek sebagai asas pengajiannya. (30 markah)
2. Dengan mengambil data2 bahasa terpilih, apakah jenis2 kajian yg boleh anda laksanakan kelak. Bahaskan. (30 markah)

BAHAGIAN B
3. Konsep sastera Islam adalah luas dan mengandungi ciri2 yang khusus. Bahaskan. (30 markah)
4. Islam merupakan sumber yg penting dalam mewarnai jalur perkembangan tradisi persuratan di alam Melayu. Bincangkan pernyataan ini dengan berdasarkan sejarah kesusasteraan tanah air sebelum kedatangan Barat. (30 markah)
-----------------------------------------------------------------------------
mera telah berhempas pulas tuk jawab ngan terbaik tadi. mudah2an apa yang meera jawab ini(soalan 1 n 3) memberi markah yang terbaik sekaligus pointer dapat ok..
-----------------------------------------------------------------------------
walaupun happy coz paper wajib APM da bis tapi rasa sedih ar coz pas ni da tak da kelas ramai2 ngan semua dak2 kelas.. ye ar masuk tahun 2 ni, da ad major minor masing2.. bila ye nak kumpul ramai2.. tak dapat dah.. lau nak jumpa lam kelas je tapi bukan semua.. then lau ad wat projek APM n ramai yang turut memberi kerjasama seronok ar.. bersatu menggalas tanggungjawab yang diberi.. miss u all dak2 APM batch 2008/2009..
----------------------------------------------------------------------------

2 comments:

Putra Al-Maliki said...

gud luck 4 ur exam n do ur best.

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

aMeeRa ShaN CHai GuRLs said...

tens. i will..